En härligt B logg

sabina . saab . ankfot . isobel . saab-arne. svin-sabin . isobella . bina . sabarne sinibubsan


2007-12-26

Utflykt

Idag åker vi till Södertälje för att bo några dagar hos Kalles mamma Stina. Vi kommer att passa på att träffa Kalles äldre storasyster Karin, hennes man Johannes och barnen Felix och Hektor samt Kalles yngre storasyster Annika, hennes sambo Simon och barnen Ninja och Morris. Jag misstänker starkt att vi kommer att få träffa fler släktingar på Kalles mammas sida. Ett besök på Indian Paradise är givet och kanske slinker också mat från Nancy's ned i våra numera väl utspända magar - man måste ju passa på!


2007-12-25

Julfirande

Firandet under julaftonen bestod av tre delar. Först var det morgonsamling med mamma, pappa, Hampus, Rasmus och Kalle med tillhörande minijulklappsutdelning. Sen bar det av till mormor & morfar för julbord följt av efterrätt, julgodis och avslutningsvis julfika med en massa kakor. På plats fanns även kusinerna Josefin och Gustav samt morbror Lars och ingifta mostern Susanne. Det blev en liten julklappsutdelning innan vi hann åka därifrån.

Nästa stopp var hemma hos faster Tina med sambon Patrik och barnen Linus och Melker. Här möttes vi även av farmor & farfar. Så var det dags för julbord nummer två med efterföljande efterrätt och senare även julgodis. En liten julklappsutdelning blev det även här. Vi lekte också julklappsleken (Kalle kom inte ihåg hur han slagit in sitt paket, så han förstod inte att han fått sitt eget paket förrän leken var avslutad och han öppnade det!) och försökte oss även på sällskapsspelet Retro. Självklart var jag en del av det vinnande laget, som förutom mig också bestod av faster och farmor. Efter den överlägsna segern hade klockan hunnit bli så mycket att det var dags att åka hem och sova.


2007-12-22

Pepparkakor & julgodis

Dagen har spenderats hemma hos farmor & farfar bakandes pepparkakor och julgodis av marsipan, nougat och choklad. Kvällen avslutades med en lite för stor mängd av Kalles indiska kycklinggryta och därmed också mattrötthet framför TV:n.


2007-12-21

Grattis Rasmus!

Min yngsta lillebror Rasmus fick sitt efterlängtade körkort igår! För mig kommer han alltid att kännas liten, även om han är på god väg att bli vuxen. Ikväll är han på fest med sina kompisar, men av en viss anledning får han dock inte lov att köra hem efteråt...


2007-12-20

Julpyntande & granklädning

Idag har jag hjälpt mormor & morfar att julpynta deras hus och klä granen. Jag har aldrig sett nån som har mer julpynt än vad dom har. Mormor bar upp låda efter låda från källaren fulla med prydnadssaker, mycket fina sådana. Sen berättade hon för mig att hon varje år efter att ha återställt hemmet till normalskick brukar hitta julprydnader som hon glömt ta bort! Ibland kan man inte se skogen för alla träd...

Julkonserten igår kväll gick riktigt bra och det var väldigt roligt. Det var första gången som jag har haft huvudansvar för ett helt arrangemang, så det har varit väldigt intressant och lärorikt, men självklart också slitsamt. Eftersom konserten av flera anledningar gavs väldigt nära inpå självaste julaftonen hade vi hade inte räknat med särskilt mycket människor (eftersom folk i regel är väldigt uppbokade och upptagna), men det kom fler än jag trott skulle komma. Vi fick ett varmt bemötande och mycket beröm, så jag kan inte vara annat än nöjd med kvällen!


2007-12-18

Julkonsert

Just nu är jag upptagen med att planera alla detaljer inför morgondagens julkonsert. Det är jag och min gamla klass- och musikkompis Lisa Björk som ska ge en liten, liten julkonsert med vårt lilla, lilla kompband imorgon kväll. Jag kan avslöja här att det lilla, lilla kompbandet består av Hampus Ulleryd (gitarr), Rasmus Ulleryd (trummor) och Sven-Olof Ulleryd (bas). Vår eminente ljudtekniker är ingen mindre än Karl Macklin. För den som är nyfiken och vill komma och lyssna är det lämpligt att infinna sig i Lidköpings Musikskola (även kallad Kylanderskolan, ligger i Stadsträdgården) kl 19.00. Inträdet uppgår till så mycket som 40 kr.


2007-12-17

Kommentarsfunktion

Jag glömde att nämna att det numera finns en kommentarsfunktion knuten till varje inlägg, istället för den uppenbarligt ringrostiga gästboken som förut huserade här. För att lägga till en kommentar eller läsa en tidigare kommentar klickar du på länken som finns under det aktuella inlägget. Varsågod att skriva, den som vill!


Jag kikar fram ur mitt vinteride...

Ja, vad ska man säga? Att det är ett tag sen sist är väl kanske ändå att ta i lite i underkant! Vad har hänt sen sist? Jo, här ska ni få höra:

Jag har faktiskt både hunnit börja och sluta på Musik- & ljudproduktionsprogrammet vid Skövde högskola (förlagt till Music Factory i Skara). Det var en kombination av rent personliga anledningar samt det faktum att jag kände att utbildningen inte riktigt kändes rätt för mig som gjorde att jag valde att hoppa av.

Sångundervisningen har pågått under hela hösten och den avslutades för den här gången så sent som i förra veckan. Det har återigen varit en rolig termin med många härliga elever!

Värdshuset Vita Hästen spelades inte mindre än 12 gånger på Skövde Stadsteater mellan den 13 oktober och den 2 december. Det var väldigt roligt och lärorikt att få jobba på en så stor teaterscen med regissören Anders Aldgård (en rolig grej är att han gör rösten till fågeln Zazu i Disneys Lejonkungen-filmer). Av alla positiva kommentarer att döma hade även publiken som kom till föreställningarna roligt!

Jag förstår att ni är nyfikna nu, så därför ska jag avslöja hur det gick med körandet åt Kajsa Krantz (som jag nämnde i förra inlägget). Spelningen ägde rum i Nordstan och trots den kala och stora lokalen (det var som gjort för värdelösa ljudförhållanden) gick det bra. Kajsa var jättesnäll och jag fick t o m sova över hemma hos henne och hennes man efter repet på fredagkvällen inför giget på lördag eftermiddag. Jag och hunden Berta delade på vardagsrumssoffan och jag måste säga att det faktiskt gick riktigt smärtfritt, särskilt om man betänker att jag egentligen är lite rädd för hundar.

Hektors dop gick också bra och han var väldigt söt. Jag har faktiskt hunnit träffa honom, brorsan Felix och kusinen Ninja en gång till sen dess. Självklart önskar jag att jag fick träffa dom små sötnosarna oftare, men det är inte alltid man kan få som man vill! Sist jag och Kalle var i Södertälje och Älvsjö och hälsade på fick vi stifta bekantskap med ännu en söt liten krabat. Ninjas lillebror Morris kom nämligen till världen i slutet av oktober och han var inte mer än två veckor gammal när vi fick träffa honom. Och tänk: nu är det inte långt kvar till jul och på annandagen ses vi igen!