En härligt B logg

sabina . saab . ankfot . isobel . saab-arne. svin-sabin . isobella . bina . sabarne sinibubsan


2005-09-18

Time to say goodbye

Nu är det inte många timmar kvar. Ska försöka snabböverblicka packningen och dubbelkolla några saker innan det blir läggdags. Vid 05-tiden imorrn bär det av mot Arlanda, så det blir inte många timmars sömn. Nu är det spännande!


2005-09-17

Packdags

Okej... andas, lugn och fin... Lite stressad och pirrig är jag allt. Och det blir inte bättre av att folk börjar gråta när man säger hejdå. Nu är det iallafall dags att börja packa, så jag får be om att få återkomma senare. Två resväskor ska fyllas och ett styck dator ska rensas och fixas. Let's get to work!


2005-09-15

Dumma, dumma gästbok

Jag har fortfarande lite problem med gästboken. Den vill inte ladda ordenligt. Ibland får man klicka på länken och öppna gästboken två gånger innan den vill fungera. Det stör mig lite grann, men just nu har jag varken tid, ork eller idéer för att göra något åt det. Håll till godo!


2005-09-14

Ännu en dag i väntan på flygresan

Nu börjar jag känna av att det är dags att åka snart. Undermedvetet är jag ganska stressad och rastlös, men jag försöker hålla mig lugn i alla fall. Till dagens bravader hör matinköp med scanning på ICA Hjertbergs, matlagning och släktkalas. Idag var det farmor & farfar, Tina (faster), Linus & Melker (kusiner) och Sverker (farbror) som vi skulle käka ihop med innan avresan. Tacos var huvudrätten och efteråt serverades glass. Det var sehr smaskigt!

När alla andra hade åkt hem var Sverker kvar och jag passade då på att hjälpa honom med att ta ett foto som han behöver till förnyelsen av hans körkort. Imorrn bär det av till stora staden Lidköping igen och absolut slutstädning av lägenheten. Förhoppningsvis hinner jag med något mer innan det åter är kväll.


2005-09-13

Flyttstädning

Jag håller på och packar som allra bäst och flyttar ur det sista ur lägenheten. En del städning slinker också med. Det är mestadels stora och åbäkiga möbler kvar som jag inte orkar lyfta själv. Förhoppningsvis får jag hjälp med att flytta dessa ikväll eller imorrn.

Just nu pratar jag med min lilla kompis Cizzi, som sedan ett tag tillbaka bor i Marina del Rey och går på Santa Monica College i Los Angeles. Hon berättar att det är jättevarmt på dagarna och lite småkyligt på kvällarna. Tack, det gör ju packningen mycket enklare!


2005-09-10

Vad en orden än må vara...

Oavsett vad en orden är så gick gårdagens spelning bra. Det brukar faktiskt låta ganska hyfsat när man får sköta mixerbordet själv, även om det kanske verkar lite motsägelsefullt. Men nu är det avklarat och det är dags att tänka på nästa händelse.

Ikväll ska hela familjen halvvägs in till stan för att hälsa på hemma hos Lasse, Susanne, Josefin och Gustav. Mormor & morfar ska också komma dit. (Vi blir samma gäng som åkte till Kroatien i juni i år). Det ska bli nån slags avskedsmiddagskväll inför min och Hampus USA-resa och det kommer säkerligen att bli mycket trevligt.


2005-09-09

Vad är egentligen en orden?

Lillebror Rasmus blev med ett stipendium i våras, utdelat av Svarta Örns Orden. För några veckor sedan ringde någon nisse därifrån och frågade Rasmus om han ville spela på ett av deras möten och imorrn kväll ska alltså jag, Hampus, Rasmus och pappa spela för dom här i Lidköping. Och nu till rubriken: vad är egentligen en orden? Den som har en gissning eller kanske t o m ett fullgott svar får gärna svara i gästboken eller via mail. Tackar, tackar!


Det börjar närma sig avresa

Nu är det inte långt kvar tills vi far över Atilanten och ska försöka klara oss i USA. Min bloggvän Mamselamsen åker till Los Angeles imorron med sin äldsta dotter Jessica för att hälsa på yngsta dottern Camilla som bott där i flera år. Hon är så otroligt snäll att hon tar med sängkläder (som blivit över när hon och hennes man flyttat) till mig, Hampus och Kalle. Det är jättebra för oss - färre saker att släpa på. Vi ska hämta dom hos Camilla i Hollywood när vi kommer dit. Hur överschysst är inte det?! Synd att Mamselamsen och Jessica vänder hem till Sverige igen dagen innan vi åker iväg. Det innebär att vi inte hinner träffas och jag kan bjuda henne på dom (enligt säkra källor) urgoda pizzorna på Californian Kitchen, men hon har lovat att komma dit fler gånger så det kanske löser sig ändå.

Jag undrar hur jobbigt det kommer bli att flyga. Jag har inget emot flygresor i sig (har i och för sig bara varit med om 3 st hittills), men att sitta där i ca 18 timmar känns inte som nån höjdare direkt. Å andra sidan har jag bussåkt till Spanien 2 gånger ā 35 timmar och det var inga större problem. Sen är det ju så att man glömmer the bad times och minns alla skojigheter. Men det blir nog bra, det där.


2005-09-05

Doping och Gbg

Gårdagen började med ett dop som jag blev tillfrågad att sjunga på för några dagar sedan. Hampus flickvän Malin skulle först sjunga, men hon fixade av någon anledning inte den sången så hon frågade mig istället. Jag fick låna en skiva med låten (Lisa Nilsson - Handens fem fingrar) på och efter några lyssningar satt den. Dagen innan dopet övade jag och Malins pappa ihop oss litegrann och framförandet gick jättebra.

Efter dopet åkte jag, mamma, pappa, Hampus, Rasmus och Malin till Göteborg för att lyssna på Synkopaterna (Johan Randén - gitarr, Andreas Brobjer - trummor, Janne Lindberg - keyboard, Simon Andersson - bas). Eftersom vi var en person för mycket för en vanlig personbil fick vi låna Malins snälle pappas bil, en 7-sitsig sådan.

Vi var lite sena p g a att Malin spelade en fotbollsmatch som slutade ganska sent. Hampus körde och vi skulle egentligen bara blivit en kvart försenade om vi inte svängt av en avfart för tidigt. Det hela slutade med att vi hittade till Frölunda Kulturhus drygt 1 timme försenade. Bandet befann sig i slutet av en låt och efter den fick vi veta att "nu är det dags för vår sista låt".

Kanske var det eftersom Hampus gått i samma skola som Randén och Brobjer och spelat tillsammans med dom samt att han har haft Janne Lindberg som lärare som dom var lite schyssta och körde två extranummer. Som väntat var vi mycket nöjda med vad vi hörde, även om basen volymmässigt kunde ha varit högre. Samtliga är extremt duktiga musiker och inte helt sällan finner man att munnen öppnat sig av ren förvåning över deras skickligheter...

Dagen avslutades med en god indisk middag på Frölunda Torg och så fort vi hade kommit hem lockade sängen mig till sig.


2005-09-03

Kattklapp

Hampus flickvän Malin sov över på Kållandsö inatt. För att bättre få plats i Hampus smala säng hade dom flyttat ut sängen en bit från väggen. För en liten stund sen låg Hampus på sängen och så kom Rasmus och lade sig brevid och klappade den svarte katten (Rolf). Rätt som det var försvann katten med en "slurp"-liknande effekt mellan täcket och väggen. Båda människobarnen blev mycket förvånade och skrattade högt åt hur den till synes normala klappsessionen oväntat hade avslutats. Rasmus lyckades nästan omgående lirka ut vår "svarte gris" (internt smeknamn på det söta kattskrället), som trots omständigheterna klarade sig undan med bara lite damm i pälsen.


2005-09-02

Typiskt!

I många år har jag haft Isobel eller Isobella som förstahandsförslag på namn åt en eventuell framtida dotter. Nu har Linda Skugge skrivit att hon tycker att Isobel är vackert och hon lägger det bland 10-i-topp-listan över barnnamn. Det innebär med andra ord att en massa nyfödda flickor snart kommer att få detta namn och min önskan om att ge min unge ett lite udda namn går i kras.


The visas have arrived

Exakt två dagar efter visumintervjun fick jag och Hampus besked om att vi kunde hämta våra visum hos Posten. Kalle fick sitt redan igår och vann därför "jag fick mitt visum snabbast av oss tre"-tävlingen. Jag må säga att det var mycket bra jobbat av U.S. Embassy i Stockholm.